Jacob Cats wist dat al in 1659. Hij dichtte: De haring die men ving kon niet lange duuren, [.......] Maar Beuckels heeft voor het eerst den haring leeren kaaken. Hoe? Hij haalde met een speciaal mesje de kieuwen en ingewanden uit de haring en laat de alvleesklier zitten. Door de enzymen rijpt de haring. Met het toevoegen van meer of minder zout kan de snelheid van het proces geregeld worden. Voegt men meer zout toe dan wordt dat rijpingsproces vertraagd. Het ontzet van Leiden wordt gevierd met haring en wittebrood terwijl men toe een grote pan met hutspot vond. Uit het verhaal blijkt dat haring typisch Nederlands is en hutspot niet!
donderdag 24 juni 2010
zondag 13 juni 2010
Een fel lichtje
Niet een makkelijke opdracht deze week. Op de momenten dat hij even tussen de wolken doorkijkt is hij haast te fel voor een foto. 's Morgens is hij al vroeg op, vandaag kwam hij om 5.19 uur op en zakt hij straks om 22.00 uur weer onder de horizon. Ik heb dat voor vandaag bepaald met een handig instrumentje. Gisteren heb ik al zijn stralen gefiltert tussen het bladerdek van een boom.
dinsdag 1 juni 2010
Een kaal bloempje
De bermen staan weer vol en sommige landen ook. De boeren hebben er een hekel want de koeien laten ze gewoon staan. De bloem heeft nl. een scherpe smaak. Zaterdag kwam ik naast de boterbloem met blaadjes een verschillende tegen waar de blaadjes al vanaf waren. Ik vond het een leuk sprieterig bloempje. Het is ineens iets heel anders.
Abonneren op:
Posts (Atom)